dimecres, 24 de setembre del 2014

Córrer per muntanya


Em rondava pel cap fer una entrada, que aglutinés tota la informació que tinc penjada al wikiloc sobre recorreguts fets corrent, en compte de caminant. També m’interessava donar-vos una mica la meva visió de l’anomenat running o trail running. Jo portaré uns 8-9 anys sortint a córrer, primer per asfalt, després tímidament per alguna pista de Collserola i últimament més intensivament per terreny muntanyós.  Quins aspectes crec que s’han de tenir en compte? El primer la planificació de rutes assequibles a la nostra condició física, evidentment això exigeix conèixer l’entorn. Es a dir pujades i baixades, terreny pedregós o llis, o longitud aproximada del recorregut que volem fer. Segon portar el material adequat: calçat, roba, gorra, aliment i beguda. A mi em sobta molt la gent que entrena sense aigua o a hores amb forta insolació, jo no ho recomanaria.
Per portar l’aigua i el menjar, tenim dues opcions: motxilla amb bossa d’aigua o camel-bag, o ronyonera amb bidó o bidonets. Jo m’estimo més la segona opció, ja que la motxilla em carrega molt la part muscular del coll. Però, en recorreguts com el de Garraf vinculat a sota, és imprescindible un carregament d’aigua entorn de dos litres. Evidentment alguna de les rutes que trobareu a sota són circulars fetes des de l’Hospitalet i d’altres estan fetes utilitzant el transport públic a l’anada. Ja per acabar important: agafeu mapes, GPS o rutes d’Internet, sortiu a la muntanya, investigueu i dissenyeu les vostres pròpies rutes per córrer. Amb la varietat està el gust.  

Collserola


Garraf

Dolina de Campgràs- Sant Boi 17 km GPS + 8 km no marcats

Riu Llobregat 

 

 

1 comentari:

  1. If you're trying hard to lose fat then you certainly need to start using this brand new custom keto diet.

    To produce this keto diet, certified nutritionists, fitness couches, and professional cooks have united to provide keto meal plans that are productive, decent, money-efficient, and enjoyable.

    From their launch in early 2019, 100's of individuals have already completely transformed their body and well-being with the benefits a great keto diet can give.

    Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover 8 scientifically-tested ones offered by the keto diet.

    ResponElimina