dijous, 29 d’agost del 2013

El Papiol- L'Hospitalet, per CollserolaA continuació teniu un recorregut complert per la vessant oest de Collserola. Sortim de l’estació de rodalies del Papiol per buscar les marques del PR C-35. Aquesta és una de les meves zones preferides de Collserola, ja que passem entre conreus de fruiters, figueres, ametllers... a tocar de les basses de les Argiles i entre antigues cisternes. Aquestes es troben amagades entre la vegetació i malauradament cauen amfibis com el gripau corredor o la granoteta de punts, o alguna serp. La meva feina és treure’ls. Després del cementiri fem un tros de bosc a on alguna vegada he sorprès algun rapinyaire forestal i passem a l’ombra del Puig Madrona. Després de visitar la joia romànica de la Salut i transitar per un tros de bosc seguint el GR 96 arribem a les Cases de Can Castellví. Fem un trosset de ctra. i fem el c. Sibèria.

Arribem a un dels entorns més idíl·lics del parc: la Rierada. Creuarem aquest curs d’aigua permanent diverses vegades, acompanyats per avellaners, falgueres, verns,... i algun espiadimonis. Hem de vigilar no caure (parlo per experiència). Si parem atenció podrem observar barbs, peixos autòctons que viuen en aquest afluent del Llobregat. Arribem a Can Bosquets i començarem a remuntar la serra de Can Balasc entre roures, alzines i pins. Passem a tocar de Can Pascual i pugem a l’esquerra fins a un collet. Aquí trobarem les marques de la marató de Collserola, que per una drecera boscosa molt atractiva ens conduirà fins al coll de Can Cuiàs. Farem una mica de volta per la pista per evitar la ctra. de Molins i després de creuar-la serem a l’àrea del turó d’en Corts. Caminem per la carena amb vistes de la planícia litoral i urbana fins pujar a Sant Pere Màrtir. Ara només ens quedarà descendir fins creuar la Diagonal (si baixem una estona a l’esquerra, tenim la parada de metro de Zona Universitària) i acabarem a L’Hospitalet a on podrem agafar el metro a Pubilla Cases.
 


1 comentari:

  1. If you're trying to burn fat then you need to try this brand new custom keto plan.

    To create this service, certified nutritionists, fitness couches, and top chefs have united to develop keto meal plans that are effective, suitable, cost-efficient, and fun.

    Since their grand opening in early 2019, 1000's of clients have already remodeled their body and health with the benefits a good keto plan can provide.

    Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover 8 scientifically-confirmed ones provided by the keto plan.

    ResponElimina