dijous, 6 de setembre del 2012

Muntanyes d'Ordal


Aquest mes d’agost, l'editorial Piolet ha editat el mapa de les Muntanyes d’Ordal a escala 1:20.000. Pels que no coneixeu la zona aquest mapa és la continuació per ponent del Garraf. La cartografia cobreix un espai natural molt singular des del punt de vista geològic (només fa falta mirar els conglomerats rogencs de la portada), paisatgístic, amb gran possibilitat de recorreguts, amb bona comunicació de transport públic i possiblement el que molts excursionistes valoren: poc transitat per humans. També trobem alguna petita pega, la presència de moltes urbanitzacions, però que no entorpeixen la realització d’itineraris. Al mapa a part dels GR i PR de la zona us he seleccionat sis itineraris, que podeu trobar marcats i amb informació tècnica:

1-      Circular pel poble de l’Ordal per l’avenc. Petit recorregut circular per zona boscosa (pineda i alzinar) amb la visita al curiós avenc. Aquest si que l’hem de fer en vehicle privat, ja que el poble té molt poca cobertura amb bus. De pas que fem la ruta podem aprofitar per tastar les seves famoses coques.

2-      Recorregut per Olesa de Bonesvalls, per la cocona del Llauner i el GR-5. Recorregut circular per zona boscosa i zona calcària. Podem visitar el poble amb els seus múltiples pous i el seu hospital medieval.

3-      Volta al turó de Montgoi per les Torretes. Petit recorregut que el podem començar a Martorell Vila (FGC) i visitar diverses mostres del patrimoni humà de l’Ordal com les torretes o la mina de plom.

4-      De Corbera a Gelida per la cinglera del Calaix. Recorregut lineal publicat a la revista Vèrtex (núm. 240. Gener- febrer 2012). Passa per terreny agrícola i boscós, la nomenada cinglera calcària del Calaix, el cim de la Roca Foradada, el castell de Gelida,...

5-      Travessa pels boscos de l’Ordal: des de Gelida fins a Vallirana. Aquesta juntament amb la núm. 6, les podeu trobar a 20 excursions a peu pel voltant deBarcelona, en transport públic. Per a mi la millor de l’Ordal, ja que passem pels principals cims com el Roc de Forellac i el Puig d’Agulles, boscos solitaris, el monestir de Sant Ponç amb la seva font,...

6-      Des de Torrelles fins a Vallirana, pel Puig Vicenç i les Penyes del Moro. Aquí també pugem a dos cims, caminen per terreny boscós i veiem unes vistes que arriben fins a Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada