dissabte, 23 de novembre del 2013

Travessant Collserola entre Sant Cugat i L’Hospitalet

Per aquells que es vulguin fer una idea bastant global de Collserola, els hi recomano aquesta ruta entre el Vallès i el Barcelonès. La meva intenció quan la vaig marcar aquest estiu, va ser buscar un entrenament amè i variat de cara a la marató que tinc en ment. Al blog ja he explicat excursions entre aquestes dues poblacions, però de diferent traçat. Collserola dóna molt de joc en quan a combinacions. Arribem a la parada de FGC de Sant Cugat, baixem pel c. Àngel. Anem a l’esquerra per la rambla Ribatallada, i per l’avinguda Pla del Vinyet. Aquí trobem la pista forestal que entre conreus i bosc ens menarà a Can Borrell. Anem a la dreta, i esquerra i en una pujadeta agafem un corriol en baixada forta fins al pantà de Can Borrell. Aquest és una de les dues masses d’aigua de la serra, he llegit al butlletí del parc, que volen fer un treball de restauració i condicionament properament. Si mirem és fàcil veure tortugues exòtiques i gambúsies, també al•lòctones.
Passem pel mur i voregem el pantà fins a la cua. Ara hem de pujar fins a una pista i agafar un corriol molt embrossat en pujada, que ens menarà a la primera pista que hem deixat a la dreta quan sortíem de Can Borrell. A la nostra esquerra ens queden unes instal•lacions amb animals domèstics. Passem el torrent de les Monelles i pugem fins arribar a Quatre Camins. Ara ens toca baixar fins a Can Gener i agafar un corriol a l’esquerra fins a la font de Sant Medir i la seva alzina. Passem pel viaducte i arribem al camp del Miracle i l’ermita de Sant Medir. Agafem la pista, passem per la font del Maño i anem a l’esquerra. Entrem en un dels santuaris de la zona: la reserva natural de la Font Groga, primer paral•lels al ombrívol torrent de la Salamandra i després a l’esquerra fins arribar a la famosa Font Groga. El nom li ve de l’aigua ferruginosa que brolla, al voltant trobem arbres curiosos com la magnòlia. Pugem fortament per la roureda fins a la residència Vista Rica, agafem un corriol a la dreta que ens conduirà a la Arrabassada. La creuem i pugem fins a la Font de la Salamandra protegida pel seu plàtan. D’aquí en pujada fins al coll de la Vinassa i a la dreta per la pista. Anem seguint les petges del GR 92 en baixada fins a la font del Canet i la seva surera (ens hem de fixar com cada font té el seu arbre peculiar). Davallem, anem dreta i esquerra fins creuar el revolt de les Monges. Fem via fins al segon pantà del nostre recorregut, el de Vallvidrera, el voregem. Quan vaig fer la ruta, es podia pujar fins a la font de l’Espinagosa, actualment estan fent obres i haureu de continuar pel GR 96, fent una mica més de volta (potser un parell de km més). Al final arribem al turó d’en Cors, agafem la pista fins a la plaça Mireia. Ara només haurem d’anar baixant per la banda de solana entre vegetació baixa. Trepitgem asfalt, passem la ronda de Dalt per sobre, i arribem al terme municipal de l’Hospitalet i a la parada de Pubilla Cases.

3 comentaris:

 1. Hola Rafa. És el primer cop que comento el teu blog, tot i que fa un temps que el llegeixo, vaig descobrir-lo arrel d'haver adquirit el teu llibre "20 excursions a peu pel voltant de Barcelona en transport públic", el qual he fet servir força per reintroduïr-me al món de l'excursionisme i descobrir racons interessants.
  Aquesta ruta que proposes sembla força interessant i no sembla gaire complicada, potser la faci quan passin els nadals.
  Enhorabona per la feina que fas.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Oriol,

   Moltes gràcies per la teva confiança.

   Per a mi és força gratificant que la meva aportació al món excursionista, et sigui útil.

   Salutacions

   Elimina
 2. Your Affiliate Money Printing Machine is waiting -

  Plus, getting it set up is as easy as 1, 2, 3!

  This is how it works...

  STEP 1. Tell the system what affiliate products the system will advertise
  STEP 2. Add some PUSH BUTTON TRAFFIC (it LITERALLY takes JUST 2 minutes)
  STEP 3. See how the system explode your list and up-sell your affiliate products for you!

  So, do you want to start making money??

  Check it out here

  ResponElimina