divendres, 10 de maig del 2013

Recorrent el Puigventós, entre Monistrol i Olesa.


El recorregut que us explico avui transcorre per l’espai natural de Puigventós, petita serra prelitoral compresa entre Montserrat i la serra de l’Obac. Si voleu conèixer aquest espai caracteritzat per la seva impressionant geologia, ho podeu fer combinant les parades de FGC d’Olesa de Montserrat, Monistrol i l’Aeri per una banda i per l’altra banda les parades de Rodalies de Vacarisses i Viladecavalls. Sortim de l’estació de Monistrol i deixem l’asfalt als pocs metres a la dreta, per agafar el GR 5 i la Matagalls- Montserrat. Passem la masia de la Coma i pugem per un corriol a l’esquerra entre murets. Veiem les ruïnes de l’hostal (1,4 km), deixem el GR i anem a la dreta per la MM.
Als pocs metres l’abandonem i fem una pista a la dreta seguint unes marques vermelles amb un punt blanc. Veiem una petita surgència a l’esquerra, passem entre conreus i ovelles tot contemplant les vistes de Montserrat i Monistrol. Arribem al coll de Cabra (2,7 km), situat abans d’una pujada forta. Deixem a la dreta el desviament cap al Cul de la Portadora i agafem a l’esquerra un corriol entre marfull i arboç que ens durà al coll de les Bruixes (4,6 km). Pugem per la pista fins a una bifurcació que fem a la dreta fins al turó de la Socarrada (5,7 km). Baixem a l’esquerra i continuem sempre per la pista principal fins arribar a la base del Puig de l’Hospici (6,6 km). Deixem el cim a l’esquerra i baixem per roquissar. Veiem les espases rocoses i l’ermita de Sant Salvador, ara ve un tros dur, primer en baixada per un corriol a la dreta fins a una pista i després per un segon corriol  a l’esquerra. Quan arribem a la fondalada tornem a pujar fortament per coronar el cim a on trobem l’ermita de Sant Salvador de les Espases (9,2 km). Després de gaudir de l’entorn retrocedim l’últim tros i continuem per sobre les formacions rocoses per un bosc salvat dels incendis que han assolat aquest espai. Pugem per un tros de graons i arribem a una pista que pugem. Agafem un corriol a la dreta que ens du al coll de Sant Bernat (10,4 km). Baixem fins agafar un corriol a l’esquerra que ens durà al Pla del Fideuer (10,8 km). Enfront ens quedaria el cim del Puigventós o Creu de Saba i a la dreta el Puig Cendrós, tot això presidit per l’imponent massís de Montserrat. A partir d’aquí teniu dues opcions: seguir la ruta 16 del llibre 20 excursions a peu pel voltant deBarcelona o la descrita a continuació. Personalment trobo més atractiva la primera, però aquest dia vaig decidir provar la segona. Anem a la dreta fins al coll de les Espases (11,7 km), baixem fortament per la pista  fent giragonses, tot deixant una petita font a la dreta. Continuem entre ametllers i oliveres fins a uns dipòsits d’aigua (14,4 km). Al poc arribem al casc urbà d’Olesa per c. Urgell, fem esquerra c. L’Anoia i dreta c. Vall d’Aran. Arribem a la Casa de la Vila i fem c. Lluís Puigjaner i esquerra c. Pau Casals que ens durà a la parada dels FCG d’Olesa de Montserrat (16,5 km) a on finalitza el nostre itinerari.

3 comentaris:

 1. Rafa, des de la Brolla d'en Toni et concedim el premi Versatile Blogger, per proposar-nos una manera diferent de fer excursionisme.
  Moltes felicitats.
  Més informació a www.labrolla.blogspot.com

  ResponElimina
 2. Hola Toni,

  Moltes gràcies pel premi!!!

  M'agrada que t'estimuli la meva manera de gaudir de la muntanya.

  Salutacions

  ResponElimina
 3. Felicidades Rafa por el premio y por las espectaculares rutas que propones, su diversidad y su localización. Un lujazo!!

  ResponElimina