divendres, 20 de juliol de 2012

Evolució del material d’excursionisme


Quan vaig començar a fer les primeres excursions a principis dels noranta em vaig comprar les primeres botes, les quals després de cada sortida inevitablement em feien  nafres. Recordo també que fins fa no molts anys portava mitjons normals, samarretes de cotó, texans.... roba que després d’una estoneta estava xopa i em causava més d’un maldecap a la pell. Per això en aquesta entrada, m’he decidit a explicar quatre cosetes, que a mi em van bé sobre el material de muntanya. Aquí va:

-          Motxilla: important que tingui subjecció a la cintura, les d’abans a les poques hores carregaven el coll. Amb una “camel bag”, bossa del camell o gep del camell, es a dir un dipòsit d’aigua amb un tub que et permet hidratar-te sense treure la motxilla. Per a mi un invent fantàstic, el pes es distribueix per la columna i no et descompensa.

-          Calçat: important que tingui membrana impermeable, però més que això, és trobar l’adequat a la forma del teu peu. O ample o més estilitzat, i confiar en una o dues marques que t’agradin.

-          Mitjons: tècnics i antibutllofes, encara que siguin una mica carets. Si patiu de butllofes, es aconsellable fer servir vaselina abans de la sortida.

-          Samarretes, roba interior i pantalons transpirables: aquesta tecnologia de fibra sintètica  ha estat un avenç molt significatiu en quant a comoditat i prevenció de problemes a la pell.

Amb aquesta roba i motxilla més tècnica, puc fer rutes caminant al voltant de sis hores sense cap mena de problema: ni irritacions, ni mals d’esquena, ni butllofes....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada