divendres, 9 de novembre del 2012

Reportatges sobre 20 excursions a peu pel voltant de Barcelona.


Fa un temps, l’Associació Local Audiovisual em va plantejar col·laborar en la filmació d’uns reportatges sobre unes quantes rutes del llibre 20 excursions a peu pel voltant de Barcelona. La idea em va semblar interessant com a complement del llibre i com a eina divulgadora, ja que els documentals no només tindran informació de la ruta, si no dades de la geologia, la vegetació, la fauna i l’element humà dels recorreguts. Els itineraris escollits són els següents:

-          Itinerari 4: Des de Garraf a Castelldefels, per la dolina de Campgràs.

-          Itinerari 7: Travessia pels boscos de l’Ordal: Des de Gelida a Vallirana.

-          Itinerari 11: Passejada per la història de la Serralada de Marina.

-          Itinerari 14: Des de Collbató fins al monestir de Montserrat, per l’ermita de Sant Joan.

-          Itinerari 17: Recorregut pels Cingles del Bertí tot passant pel castell de Sant Martí de Centelles.

Com es poden fer aquests reportatges? D’una forma molt curiosa que s’anomena “crowdfunding”  en anglès, que vindria a ser un micromecenatge. És a dir les persones que trobin interessant el projecte financen amb petites quantitats i a canvi reben unes recompenses: DVDs, samarretes, llibres,... Quin és el problema? El temps, el termini per recollir els diners finalitza als 40 dies d’haver-se aprovat. Si voleu informació més detallada, clickeu aquí.

3 comentaris:

  1. Hola!!

    He intentat buscar el teu correu, però no l'he trobat. T'escric aquest comentari per demanar-te un favor personal.

    Resulta que estic fent un postgrau i m'agradaria saber si tens 10 minuts per respondre una enquesta, els resultats de la qual es faran servir per al projecte final. És online i el link és el següent: http://www.surveymonkey.com/s/MJ7TTCD

    De la mateixa manera m'agradaria saber si pots reenviar el link de l'enquesta a amics i familiars perquè també la puguin fer. Les condicions són: ser major de setze anys i ser d'Hospitalet de Llobregat. La qüestió és que en tinc 27 i en necessito un centenar, així que t'agraïria molt l'ajuda.

    ResponElimina
  2. Bona nit Rafa, acabo d'entrar a Verkami i veig que el finançament del documental costa que avanci. Tinc un veï que ja ha publicat dos llibres amb micromecenatge i ell el que va fer va ser un video on presentava els projectes.
    En aquest sentit, penso que una bona idea seria fer un documental "pilot" i així la gent coneixeria el format i potser s'engrescarien més.
    A reveure.
    Toni Seuma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Toni,

      Tens raó i sembla que ens costarà engegar el projecte, encara que encara tenim esperances. La idea del reportage pilot, em sembla bona i ja l'haviem contemplat, encara que ja no hi som a temps.
      Moltes gràcies per l'interès i a reveure.
      Salut

      Elimina