diumenge, 27 de març del 2011

Cirerers florits entre Gavà i Sant Boi

Ahir dissabte vaig fer aquesta ruta entre aquestes dues poblacions del Baix Llobregat, la meva intenció era veure la floració dels cirerers. La conclusió és que està força avançada i la presència d'aigua a les rieres i a la font del Catarrín és abundant. La ruta és molt senzilleta, la duració és de tres hores i són uns 12 quilòmetres. Comencem a caminar a l'estació de Gavà, fem tota la rambla i continuem pel carrer que la perllonga, al final sota nostra ens surt la pista que ens durà al coll de Can Borí. Passem entre alguna casa, ovelles, i un tràfic més o menys important de cotxes i ciclistes. Al coll ja comencem a veure els cirerers, baixem pel GR 92 i arribem al cementiri de  la bonica població de Sant Climent del Llobregat. Travessem la població i agafem la pujada per costa Fustera, aquí ja veiem els arbres fruiters de més a prop i alguna sargantana que ja comença a estar més activa. Arribem al coll de Querol amb la seva creu i abandonem el camí marcat per anar recte cap a la vall del Llor. Just al final de la zona de cultius ens surt un caminet a l'esquerra que ens portarà a la font del Catarrín. Desfarem el camí per continuar baixant per la pineda cap al restaurant de Santa Bàrbara i de mica en mica ens anirem internant en el barri de la Ciutat Cooperativa de Sant Boi. A la nostra esquerra podrem contemplar el Montpedrós i la Colònia Güell. Baixarem un trosset i a la dreta trobarem la parada del FGC de Molí Nou a on acaba la nostra ruta.

5 comentaris:

  1. Bonita ruta !
    Saps si té amplada per fer-la en cotxe ?
    Vindria una persona gran q no aguantaria tal caminata !

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra,

      La ruta té uns trossos accesibles en cotxe: prop del cementiri de Sant Climent, a les afores dels dos nuclis urbans,... els trossos de pista són accessibles només pels veins. Si voleu veure cirerers florits (ja hi ha alguns) podeu aparcar al restaurant Sta Bàrbara de St Boi i pujar una estoneta.

      Salutacions

      Elimina
  2. Gràcies Rafa, així ho farem! ;-)

    ResponElimina
  3. Hola Rafa,
    la ruta es pot fer amb bicicleta o és massa empinada?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sara,

      La zona és bastant freqüentada per ciclistes. Però té trams amb certa pendent, tot depen de la teva pràctica i pericia ciclista.
      Salutacions i gràcies pel comentari.

      Elimina