dimarts, 8 de febrer del 2011

El conglomerat montserratí

Si hi ha quelcom que destaca de la muntanya de Montserrat és la geologia. Aquest massís està format per conglomerat, aquesta roca constituida per còdols lligats per una matriu, és ben visible en la major part de les seves agulles, i canals. D'origen aquàtic, el conglomerat ha estat modelat pels agents meteorològics durant segles donant aquesta forma característica a la muntanya. Com a sugerència de sortida, jo us proposaria agafar l'autobús fins a Collbató o el Bruc i pujar pels molts camins fins al Monestir a on podeu agafar el telefèric (si no teniu vertígen) o el cremallera per arribar al FGC. A més si teniu sort podeu veure alguna de les cabres salvatges que poblen el massís des que es van reintroduir fa una vintena d'anys.

4 comentaris:

  1. Fa dues setmanes vam anar des de Collbató a Sant Jeroni i vam veure un grup d'unes 6 cabres salvatges. Va ser impressionant. Una excursió molr recomanable

    ResponElimina
  2. Al segle passat (decada dels 80) el patronat de Montserrat va dur a terme una reintroducció de la cabra salvatge. Si puges per zones poc transitades es poden veure grups de femelles (amb banyes petites) o mascles (banyes considerables). Aquests herbívors fan un control del sotabosc controlant els incendis, malhauràdament l'absència de depredadors com el llop o el linx fan que les seves poblacions s'hagin de regular amb la caça.
    Gràcies pel comentari Rubén.

    ResponElimina
  3. Anar per allà es molt,molt i molt xulo!! El nen que vaig parir l'any passat, que ara ja té 1 any, montserrat,li encanta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro molt que les joves generacions comencin a disfrutar d'aquestes muntanyes tan fascinants, que tenim a casa nostra.

      Salutacions i gràcies pel comentari

      Elimina